Difference between revisions of "Common problems"

From PaparazziUAV
Jump to: navigation, search
(I only get a blank (black) GCS)
(redirect to FAQ)
 
(One intermediate revision by one other user not shown)
Line 1: Line 1:
<noinclude>
+
#REDIRECT [[FAQ]]
{| width="100%" style="border: solid 2px #A3B1BF; background: #F5FAFF" |
 
|-
 
|
 
<h2 style="background-color:#cedff2; border-bottom:0px; border: 1px solid #a3b0bf; text-align:center; padding-top:4px;">Paparazzi FAQ - Common problems and solutions
 
</h2></noinclude>
 
<br/><!--TOC spacing-->
 
__NOTOC__ __TOC__
 
 
 
==I only get a blank (black) GCS==
 
:The GCS stays blank until you get telemetry messages (either from the real aircraft or simulated) with the correct MD5 checksum meaning the autopilot has the correct and up to date flightplan/airframe/... programmed in it (in case of an MD5 problem you constantly get a lot of warnings in paparazzi center).
 
:'''Solution''': Probably your telemetry is not set up correctly, this is most likely a [[XBee configuration]] issue.
 
 
 
==I get a Failure("#of_world:no georef") when trying to load map tiles==
 
:You get the georef error because the location is not initialized (probably GCS still blank and no aircraft are present). You can't get map tiles for nowhere...
 
:'''Solution''': Set up your telemetry properly so you get messages from the aircraft OR start a simulation with the appropriate coordinates then load the map tiles.
 
 
 
==How do I check if my telemetry is working?==
 
:'''Solution''': Launch the link and messages tools in the Paparazzi Center. You should see the the messages coming in (blinking green) in the messages window.
 
: You might need to adjust the device and baud-rate of the link according to your setup, e.g. link -d /dev/ttyUSB0 -s 57600
 
: If you're stuck you can make ''link'' very verbose by setting the ''PPRZ_DEBUG'' environment variable to '' '*' ''
 
|}
 

Latest revision as of 19:07, 28 January 2011

Redirect to: