Difference between revisions of "Common problems"

From PaparazziUAV
Jump to: navigation, search
m (added)
(redirect to FAQ)
 
(2 intermediate revisions by 2 users not shown)
Line 1: Line 1:
<noinclude>
+
#REDIRECT [[FAQ]]
{| width="100%" style="border: solid 2px #A3B1BF; background: #F5FAFF" |
 
|-
 
|
 
<h2 style="background-color:#cedff2; border-bottom:0px; border: 1px solid #a3b0bf; text-align:center; padding-top:4px;">Paparazzi FAQ - Common problems and solutions
 
</h2></noinclude>
 
<br/><!--TOC spacing-->
 
__NOTOC__ __TOC__
 
 
 
==I only get a blank (black) GCS==
 
:The GCS stays blank until you get telemetry messages (either from the real aircraft or simulated).
 
:'''Solution''': Probably your telemetry is not set up correctly, this is most likely a [[XBee configuration]] issue.
 
 
 
==I get a Failure("#of_world:no georef") when trying to load map tiles==
 
:You get the georef error because the location is not initialized (probably GCS still blank and no aircraft are present). You can't get map tiles for nowhere...
 
:'''Solution''': Set up your telemetry properly so you get messages from the aircraft OR start a simulation with the appropriate coordinates then load the map tiles.
 
 
 
==How do I check if my telemetry is working?==
 
:'''Solution''': Launch the link and messages tools in the Paparazzi Center. You should see the the messages coming in (blinking green) in the messages window.
 
: You might need to adjust the device and baud-rate of the link according to your setup, e.g. link -d /dev/ttyUSB0 -s 57600
 
: If you're stuck you can make ''link'' very verbose by setting the ''PPRZ_DEBUG'' environment variable to '' '*' ''
 
|}
 

Latest revision as of 19:07, 28 January 2011

Redirect to: